Midden-Groningen zoekt burgemeester

Midden-Groningen zoekt een nieuwe burgemeester. Op 1 januari 2018 ontstaat Midden-Groningen als gemeente, op 2 januari komt de nieuwe gemeenteraad voor het eerst bijeen en direct daarna start de benoemingsprocedure. Naar verwachting zal een nieuwe burgemeester rond de zomer geïnstalleerd worden.
En om die nieuwe burgemeester te vinden is er eerst  een profielschets nodig. Deze profielschets is de leidraad tijdens de benoemingsprocedure. De gemeenteraad stelt deze in de raadsvergadering van 15 februari vast. Om een goede profielschets te maken is de mening van de inwoners van groot belang. Inwoners kunnen die op drie manieren kenbaar maken.
 
Straatenquete’s 
De raadsleden gaan in januari mensen op straat bevragen. Dit wordt vastgelegd in filmpjes. Inwoners lopen dus de kans benaderd  te worden over dit onderwerp. Van alle opnames wordt 1 filmpje gemaakt.
 
Digitale enquete 
Inwoners kunnen tot 23 januari laten weten wat zij belangrijke eigenschappen van de nieuwe burgemeester vinden. Dat kan door deze in te vullen op de gemeentelijke website.
 
Bijeenkomst 18 januari 2018 De Broeckhof, Zuidbroek
Op donderdag 18 januari vindt er een bijeenkomst plaats in Dorpscentrum De Broeckhof in Zuidbroek, W.A. Scholtenweg 18 in Zuidbroek. De aanvang is 19.30 uur, de inloop vanaf 19.15 uur. Inwoners, dorps- en wijkverenigingen, vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties en onder- nemers: iedereen is van harte welkom. De avond start en eindigt met een plenair gedeelte. De genoemde groepen gaan tussendoor uiteen om over die specifieke kwaliteiten van de nieuwe burgemeester van gedachten te wisselen. 
Aanmelden voor deze avond kan op www.midden-groningen.nl.

Reactie toevoegen