Echtpaar Boneschansker 55 jaar getrouwd

Meeden - Het is inmiddels al een paar weken geldeden, maar niet minder feestelijk natuurlijk. Want op 21 december jl. vierden de heer en mevrouw Boneschansker hun smaragden huwelijksfeest. 
Echtpaar Boneschansker 55 jaar getrouwd
Op een avond bij het hertekamp in Midwolda zagen zij elkaar. Meneer vroeg haar mee uit en dat was het prille begin van vele jaren samen. Mejuffrouw Sportel was toen 16 jaar en woonde in Midwolda en jongeheer Boneschansker (18) was geboren en getogen in Meeden. 
Vanaf zijn 14e jaar heeft de heer Boneschansker al bij de boer gewerkt. Na vijf jaar is hij bij K.J. Wilkens houthandel gaan werken. Hier heeft hij gewerkt totdat hij met de VUT ging. Mevrouw woonde in haar jeugd op de boerderij van haar ouders en heeft haar moeder thuis veel geholpen. Sinds de VUT is het echtpaar gaan reizen en ze hebben vele landen bezocht. 
Ze mogen nog steeds graag fietsen en wandelen. ”De bergen en de natuur dat is onze hobby.” Hun kinderen, twee dochters en een zoon, hebben dan ook een chalet gehuurd op de Veluwe voor hun ouders, zodat ze heerlijk een week op stap kunnen. Gek zijn ze ook op hun vier kleinkinderen. Zij vervelen zich zeker niet. Achter het huis hebben zij een grote moestuin. De familie en de buurt profiteren mee. Afgelopen zomer was de opbrengst o.a. 50 kroppen andijvie en ontelbare kroppen sla. Meneer heeft jarenlang als vrijwilliger bij het zwembad de Kolck in het groenonderhoud geholpen. Mevrouw brengt nog altijd het kerkblaadje rond en samen maken zij de kerk in Meeden eens in de paar weken schoon. 

Reactie toevoegen