11e Pakjesbezorgdag

Zuidbroek - Op 2 december om 12.00 uur vertrekt een stoet bij de rotonde nabij de A7 om met grote, bont versierde en verlichte wagens met Sinterklaas en ruim 50 zwarte pieten pakjes te bezorgen. De optocht gaat stapvoets door nagenoeg alle straten van Zuidbroek (route 20km) om honderden pakjes te bezorgen, welke tevoren door (groot-)ouders, vrienden, buren, oppas enz. zijn ingeleverd. De bezorg adressen waar de stoet niet langs kan rijden, worden bezocht door Pieten met een stoere pakjesterreinwagen!
Ook is er een live-animatie zodat u kunt volgen waar de stoet zich bevindt. Vele kinderen, maar ook opa’s en oma’s, vrienden, buren, senioren, zieken etc. zullen blij verrast worden met een door zwarte piet gebracht pakje (TIP: verras een bekende!). In iedere wijk en op het dorpsplein (volgens route) wordt door alle zwarte pieten een kort ‘mini-dans optreden’ gegeven. De kinderen oefenen deze dansjes ook door de geweldige medewerking van de scholen.

Voor € 2.00 per pakje kan men tevoren pakjes in leveren welke vervolgens door de Pakjespieten vanuit de uitbundige optocht aan de deur bezorgd worden. De in Zuidbroek gewonnen prijzen van de Sinterklaasverloting worden tijdens de route thuis bezorgd (winnaar adressen buiten Zuidbroek worden door de organisatie bezocht; iedereen krijgt de gewonnen prijs). De organisatie hoopt dat er net als voorgaande jaren weer massaal pakjes zullen worden ingeleverd. Inleveren kan tot en met 29 november.
Voor informatie en de route zie www.pakjesbezorg dag.nl. LIKE ons ook op Facebook en volg ons op Twitter.
Er zijn 4 PAKJES-INLEVERADRESSEN: Boslaan 43 (fam. v.d.Werf), Haltepad 7 (fam. Visscher, Kapsalon Capillago) en tevens voor speciale verzoekjes W.A. Scholtenweg 82 (fam. Lammers-Hulst) en Trekweg 5 (fam. Stuivenberg). U herkent de inleveradressen ook de Beachvlaggen die bij de adressen staan. Op de pakjes dient duidelijk de voor- en achternaam, straat en huisnummer vermeld te zijn. De pakjes mogen niet groter zijn dan 50 x 50 x 50cm en mogen GÉÉN breekbare inhoud hebben... ook een enkele Piet struikelt wel eens... Sint vraagt een vergoeding van € 2,- per pakje. Levert u meer pakjes in gaat dit als volgt: 1e pakje € 2,- ; Voor het 2e pakje € 2,-; voor het 3e pakje € 2,- en daarna voor elk pakje meer € 1,- per pakje. De opbrengst van de vergoedingen gebruik ik voor de kleding van mijn pieten en andere onkosten van de Pakjesbezorgdag. Bij de inleveradressen kun je alleen met gepast geld betalen!

Reactie toevoegen