Lichtjesroute

Muntendam - Na het overweldigend succes van 2015 en 2016 is de Baptistengemeente te Muntendam, in combinatie met een groep van Hoogezand, Beukemastraat, al weer begonnen met de voorbereidingen voor de lichtjesroute 2017.
Deze wordt dit jaar gehouden op zaterdagavond 23 december 2017. U kunt starten tussen half zes en uiterlijk half negen. Voor de mensen die nog niet weten wat de lichtjesroute is (en dat kunnen we ons bijna niet voorstellen, want velen spreken ons daar nog steeds op aan), we lopen in groepen een route die verlicht is met ongeveer duizend glazen potten waarin een waxinelichtje brandt vanuit sporthal Ruitershorn naar het paviljoen in de Heemtuin.
In deze route wordt op verschillende plekken door toneelspel, zang en muziek het kerstevangelie verteld. We proberen elk jaar weer iets nieuws te verzinnen, hoewel het kerstevangelie hetzelfde blijft. Na afloop van de route kunnen de deelnemers in de Heemtuin op vertoon van hun gekleurde start-armbandje gratis een kop koffie of thee krijgen en voor de kinderen is er ranja. Daarna staan er ook dit jaar weer bussen klaar om de bezoekers terug te brengen naar de sporthal. Een vraag die we de geregeld krijgen is: Wat kost het? Niets!!!! Het is helemaal gratis.Wel staat er op het einde van de route bij de Heemtuin (op veler verzoek van de bezoekers) een aantal melkbussen en mocht u toch uw dankbaarheid willen tonen, kunt u daar geheel vrijblijvend een gift in deponeren.

Mocht u ons willen helpen, we hebben ongeveer 1000 grote glazen potten van 680 gram nodig potten. U mag ze (graag schoon en zonder etiket) inleveren op Kerkstraat 89 in Muntendam. Wij hebben er weer zin in en we rekenen ook dit jaar weer op vele bezoekers! We zijn gestart met 900 bezoekers, vorig jaar 1400 en wie weet… Allen van harte welkom!

Reactie toevoegen