Thrillerschrijver op Aletta

In het kader van ‘Schrijver in de klas’ was Natasza Tardio op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. De schrijver van jongerenthrillers kwam de leerlingen uit mavo-3 vertellen over haar werk. De boeken van Natasza Tardio sluiten aan bij actuele onderwerpen en gaan over herkenbare situaties voor jongeren. Elk jaar stellen docenten van het Aletta in samenwerking met educatiespecialisten van de Bibliotheek in Hoogezand een leesbevorderingsprogramma samen. Het bezoek van schrijvers en dichters aan school is daar onderdeel van.
Thrillerschrijver op Aletta
Natasza Tardio debuteerde in 2012 met de jongerenthriller Moordvrienden. Dit boek gaat over een schietpartij op een middelbare school. Ze won hiermee de Jonge Jury Debuutprijs 2014. Haar tweede thriller Onzichtbaar is wederom een spannend verhaal over hoe het de familie van een slachtoffer uit Moordvrienden twee jaar na de moord vergaat. Tardio laat in dit boek zien hoeveel impact het verlies van een dierbare op een gezin kan hebben. Een spannend boek over verlies, verraad, jaloezie en de gevaren die dit met zich mee kan brengen. Meedogenloos, haar derde boek, gaat over Syriëgangers.
Het was een leuke en laagdrempelige lezing op het Aletta, de schrijver wist met haar enthousiasme de leerlingen te boeien en daardoor was er veel interactie met de derdeklassers. Als dank ontving Natasza een boeket bloemen van de leerlingen en zij schonk alle de leerlingen een boekenlegger.

Reactie toevoegen