Programmeren en 3D printen

Op woensdag 5 en 12 juli organiseert het eLAB in de Bibliotheek een inloopmiddag van 14.00-16.00 uur. Je kunt kennismaken met verschillende onderdelen. Het is gratis en je hoeft je niet op te geven.
 
Wat is er te doen?
Loop binnen bij het eLAB en kijk hoe een 3D printer werkt. Wil je op een eenvoudige manier leren programmeren? Probeer het met de robotjes Dash & Dot of Botje Bij. Iedereen kan het!
Vind je het leuk om filmpjes te maken? Ga dan aan de slag met LEGO Stop Motion: filmpjes maken met LEGO. Wil je alleen kijken  of iets vragen? Je bent van harte welkom.
 
Nieuwste digitale snufjes
Elke week zijn er workshops in het eLAB of geven de bibliotheekmedewerkers workshops op scholen. Tijdens deze workshops worden kinderen geïnspireerd om iets te maken, hun creativiteit te gebruiken en leren ze stapsgewijs programmeren. Het eLAB is een plek in de bibliotheek die is uitgerust met de nieuwste snufjes op het gebied van elektronica, software, 3D-printers, robots, etc. Op deze manier werken kinderen spelenderwijs aan het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden, die hard nodig zijn in de beroepen van de toekomst. Maar het eLAB is vooral leuk; kinderen ontdekken en experimenteren met de nieuwste digitale uitvindingen!
 

Reactie toevoegen