Scoren met zonnepanelen

Bij het plaatsen van zonnepanelen wordt veelal gedacht aan particuliere woningbezitters, die hun daken gebruiken voor opwekken van energie. Coöperatie SunBrouck heeft in eerdere artikelen in deze krant laten zien dat de panelen niet per se op een (eigen) dak hoeven. Soms is het dak ongeschikt, soms kan het niet eens (flatgebouw, rieten dak, monumentaal gebouw). 
SunBrouck biedt uitkomst, panelen op een zonneweide in Zuidbroek. Voor iedere geïnteresseerde particulier is de toetreding tot de coöperatie - met eigen zonnepanelen ‘op afstand’ - zijn er behoorlijke financiële voordelen. Bovendien komt de duurzame wereld dan een stukje dichterbij.
 
Waarom is uw deelname belangrijk?
Heel simpel, de aarde warmt op! Om de schade te beperken zullen we gezamenlijk moeten overstappen van fossiele energiebronnen naar duurzame energiebronnen. Laten we met elkaar in onze omgeving het goede voorbeeld geven en starten met het opwekken van lokale en duurzame energie. Daarnaast is deelname aan het project ook goed voor uw portemonnee want u ontvangt namelijk de komende 15 jaar een jaarlijkse korting van € 35,- per paneel op uw energienota. 
Net als particulieren kunnen ook verenigingen hun elektriciteitsverbruik (tot 10.000 kWH per EAN-aansluiting) via zonnepanelen op SunBrouck inbrengen. De vereniging wordt net als een prive-persoon lid van de coöperatie en schaft een x-aantal panelen aan. De vereniging kan dan schermen met een groene uitstraling en draagt haar steentje bij aan het milieu. 
 
Sunbrouck 
De panelen worden geplaatst op de voormalige crossbaan in Zuidbroek, er is dus weinig tot geen kans dat een verdwaalde tennisbal schade veroorzaakt. Van duivenvereniging tot voetbalclub, van één paneel tot veertig stuks, iedereen is van harte welkom bij coöperatie SunBrouck. Elk paneel levert 250 kWh/per jaar, dus een rekensom over het terugverdieneffect is snel gemaakt.
Voor verenigingen die aangesloten zijn bij het NOC/NSF of een overkoepelende landelijke sportvereniging is ook nog eens 30% subsidie mogelijk. Daarmee wordt de toch al korte terugverdientijd van SunBrouck nog eens aanzienlijk verkort. In deze tijd van teruglopende subsidies en ledenaantallen toch een mooie manier om kosten te besparen.
 
Neem voor meer informatie contact op met Peter de Wekker 0598-393481 of kijk op de site, www.sunbrouck.nl of Facebook.

Reactie toevoegen