Nel Kamphuis in Doe Museum

Vanaf 3 juni is een overzichtstentoonstelling met het fascinerende werk van Nel Kamphuis (1954) te zien in het Doe Museum in Veendam. 
Nel Kamphuis in Doe Museum
Nel Kamphuis gebruikt huiden, echte, van verf en zand of van verschimmeld textiel. Eén van de technieken die Nel gebruikt is dat ze verfhuiden maakt die ze laat drogen op kunststof, vervolgens afpelt en met die verfhuid applicaties maakt. Die huiden vormen de basis van haar werk. De tentoonstelling bestaat uit 100 werken.
 
Nel Kamphuis is in 2006 afgestudeerd aan de Kunst Hogeschool ArtEZ Arnhem in de studierichting ‘Autonome Kunst’. Voor haar werk ontving zij de Saxion Kunstprijs 2007. Het werk wordt met name getypeerd door het experimentele en het speelse karakter daarvan. Haar fascinatie ligt onder andere in de ‘beelden’ die als het ware uit zich zelf ontstaan, door combinatie van de diverse materialen die zij gebruikt. De reeds in de natuur aanwezige vormende kracht, bij stroming en schifting van het materiaal, komt hierin tot uitdrukking.
Daarnaast haalt ze haar inspiratie uit  o.a. literatuur van Toon Tellegen. Allegorische verhalen vormen een rijke bron waaruit zij put.

Reactie toevoegen