Kerkenpad in Oost-Groningen

In de zomer van 2015 is er voor het eerste een 'kerkenpad' in Oost-Groningen georganiseerd. Het idee ontstond binnen kerkelijke gemeenten en plaatselijke commité's van de Stichting Oude Groninger Kerken. Toen stelden 18 kerken hun deuren open voor een breed publiek. Het aantal bezoekers en de reacties waren zodanig dat er ook nu een vervolg komt met meer te bezoeken bouwwerken: niet alleen kerken, maar ook torens! 
Kerkenpad in Oost-Groningen
In verscheidene kerken is er wat meer te zien, zoals een kunst-  of een foto-expositie. Met of zonder extra’s: een bezoek is verrassend en zeker  de moeite waard. Bezoek ook eens het kleinste Arp Schnitger orgel ter wereld: in Nieuw Scheemda.
Als fietser of automobilist, en dikwijls ook wandelend, ga je te vaak voorbij aan ons cultureel/kerkelijk erfgoed. De wereld rond de kerken is veranderd, de sfeer binnen de kerkmuren is al eeuwen een rustpunt, een oase in een hectische wereld.
Ervaar het op 10 juni in: Beerta , Blijham, Bellingwolde, Finsterwolde, Meeden, Midwolda, Noordbroek, Nw-Beerta, Nw-Schans, Nw-Scheemda, Oostwold(2), Ou- de-Pekela(2), Oudeschans, Scheemda(2), Wedde, Vriescheloo, Winschoten(3) en Zuidbroek.
Zaterdag 10 juni staan er kerkdeuren open van 10.00 – 16.00 uur
 
Zie verder: www.overdebrug.org of www.kerkenpadoostgroningen.nl Hier zijn ook fietsroutes te downloaden.

Reactie toevoegen