Internationale uitwisseling Aletta

In het kader van de jaarlijkse uitwisseling met een partnerschool uit Duitsland begroette het dr. Aletta Jacobs College afgelopen week op het station van Hoogezand een groep leerlingen uit de 2e klas van het Otto Hahn Gymnasium uit Geesthacht. Deze gymnasiumleerlingen kwamen samen met twee begeleidende docenten dit jaar met de trein naar Hoogezand. De Duitse leerlingen zochten meteen hun uitwisselingsleerling op. Door middel van social media kenden ze elkaar namelijk al redelijk goed. 
Internationale uitwisseling Aletta
Docenten Knol en Sprenger van het Aletta hadden een gevarieerd weekprogramma samengesteld: zo gingen de leerlingen op mini-survival in Annen om elkaar nog beter te leren kennen. Ze fietsten met elkaar naar Slochteren om de Fraeylemaborg te bezoeken.
 
In groepsverband werd er gewerkt aan een project met als doel een Nederlandse stad of op een Nederlands eiland te promoten voor toerisme.
Men bezocht Groningen (zie foto), waar een bezoek werd gebracht aan het Groninger Museum en de Martinitoren werd beklommen. En uiteraard stond er aan gezamenlijke feestje op het programma.
 
Inmiddels zijn de Duitse gasten weer vertrokken en wordt er al weer gewerkt aan de planning van de uitwisseling naar Geesthacht in de maand oktober van dit jaar. Want deze jarenlange uitwisselingstraditie zal in ere worden gehouden.

Reactie toevoegen