Indrukwekkende herdenking

Zeer velen wisten de weg te vinden naar de gedenknaald in het Prinses Margrietpark. De mensen die arriveerden ontvingen een witte anjer. Ook veel kinderen waren aanwezig op de herdenking georganiseerd door het 4 mei comité.
Wethouder Metscher noemde een aantal mensen van de velen die wij herdenken op 4 mei. O.a. De Sappemeersters; militair Dirk Jan Bakker, hij sneuvelde in 1940 op 28 jarige leeftijd in Overschie. Ook Arend Jenne Damhoff
(4 maanden), hij kwam om het leven door een verdwaalde bom, waarbij in totaal 3 mensen overleden.
Indrukwekkende herdenking
Vanzelfsprekend stond hij stil bij de Joodse inwoners die destijds zijn afgevoerd naar kampen. Maar ook verzetsstrijders zoals Arent Bosscher die ook onderduikers herbergde, hij werd in april 1945 vlak voor de bevrijding opgepakt en gefusilleerd in Norg. Hierna lazen Maartje Guns en Dilay Demir, leerlingen van de van Heemskerckschool, een zelfgeschreven gedicht voor.

Gevolgd door het plaatsen van een krans door een afvaardiging van B&W en hierna deden Freek Venema en Maarten Setz dit. Tot slot leggen alle aanwezigen hun anjer voor de gedenknaald. Het Christelijke Fanfarecorps Juliana zorgde voor de muzikale begeleiding.

Reactie toevoegen