Finale-avond Duurzame Vonk

De jury van de ideeënwedstrijd ‘de Duurzame Vonk van Hoogezand-Sappemeer’ heeft in totaal 6 inzendingen genomineerd voor de finale-avond op 12 april om 19.30 uur in het Kielzog in Hoogezand. De winnaars van de finale-avond krijgen de kans om hun duurzame idee te realiseren met een financiële bijdrage van maximaal 3000 euro. Iedereen met belangstelling voor een duurzame samenleving is deze avond van harte welkom. De presentatie is in handen van Johan Doesburg. 
Er zijn 13 ideeën ingediend. Wethouder en voorzitter van de jury Oetra Gopal: “Alle inzenders verdienen een groot compliment voor hun ideeën. Duurzaamheid in Hoogezand-Sappemeer kent vele facetten en dat is te zien aan de genomineerde ideeën. Ik zou het prachtig vinden als de winnaars met deze aanmoediging duurzaam nieuwe duurzame initiatieven van de grond gaan tillen.”
 
Publieksprijs
Op 12 april kiest de jury uit de 6 genomineerden maximaal 4 winnaars. De genomineerden presenteren hun idee met een kort filmpje en de jury stelt hen daarna nog een aantal kritische vragen. Daarnaast kan het publiek op de genomineerden stemmen en bepalen wie de publieksprijs wint.  Hoe meer fans de genomineerden meenemen, des te groter de kans op de publieksprijs. Een genomineerde kan maar één prijs winnen, de publieksprijs of de juryprijs. 
 
De jury bepaalt de hoogte van prijs, afhankelijk van wat er nodig is om het idee te realiseren. De 3000 euro geldt als een maximum, de jury kan besluiten een lager bedrag toe te kennen. Dat geldt ook voor de publieksprijs. De jury stelt voor elke genomineerde het te winnen bedrag vast en kiest vervolgens de winnaars. Afhankelijk van de kwaliteit van de inzendingen zijn dit er dus maximaal 5 (inclusief de publieksprijs).
Iedereen die stemt maakt kans op een energiebesparingspakket ter waarde van 50 euro.

Reactie toevoegen