'Laat Groningen niet Zakken'

Dinsdagavond plaatsten een aantal bezorgde, gedupeerde en betrokken inwoners uit het aardbevingsgebied de posterborden ‘Maak uw stem sterker! Laat Groningen niet zakken’ in de buurt van alle stemlocaties in de stad en provincie. Zij riepen iedereen hiermee op de petitie ‘Laat Groningen niet zakken’, die gestart is door Freek de Jonge, te ondertekenen. De teller van de petitie staat inmiddels op meer dan 153.000 (20-3-2017). Dat betekent dat nog niet alle Groningers de petitie hebben ondertekend. Ondertekenen kan nog steeds!
Oproep: verwijder de posterborden
De posterborden zijn geplaatst door vrijwilligers en moeten ook weer verwijderd worden. Een groot deel is al verwijderd door beheerders van de stemlocaties. Bewoners uit stad en provincie zijn van harte uitgenodigd om de posterborden die nog buiten te vinden zijn te verwijderen en op een prominente zichtbare plek te plaatsen.
Op deze manier blijft de petitie langere tijd onder de aandacht.
 
Waarom is ondertekenen van belang?
Veel Nederlanders en Groningers zijn solidair met de getroffen inwoners in het gaswinningsgebied. Door het tekenen van de petitie kunnen ze die solidariteit kenbaar maken. Naast een solidariteitsbetuiging is het tekenen ook van belang om maximale druk te organiseren richting de politiek in Den Haag. Wil er de komende jaren werkelijk iets verbeteren voor de inwoners dan helpt het enorm wanneer er oplossingsrichtingen in het nieuw te formuleren regeerakkoord worden opgenomen. Na de verkiezingen zal Freek de Jonge, mede namens alle ondertekenaars, de petitie aanbieden aan de (in)formateur. 

Reactie toevoegen