Zorg bij leven en daarna

Steeds vaker wordt er in de media uitgebreid aandacht besteed aan het onderwerp ouderenmishandeling. Het is een onderwerp dat helaas steeds grotere 
vormen aanneemt. Maar wat houdt ouderenmishandeling nu precies in? Moeten we alleen denken aan fysieke mishandeling, of vindt ouderenmishandeling ook anderszins plaats?
Zorg bij leven en daarna
Naarmate senioren meer hulpbehoevend worden, doen zij steeds vaker een beroep op familieleden, buren, kennissen of hulpverleners om hen te ondersteunen bij allerhande zaken. Hierbij kunt u denken aan klusjes doen bij de woning, fungeren als taxichauffeur, halen van boodschappen, pinnen of het regelen van de administratie. 
“Financiële mishandeling vindt niet van de een op de andere dag plaats. Het begint vaak heel klein, hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het niet terug geven van het wisselgeld wanneer de boodschappen zijn gekocht of ook boodschappen voor zichzelf meenemen op uw kosten. Dit lijkt misschien nog onschuldig, maar uw zogenaamde vertrouwenspersoon kan steeds verder gaan om u geld afhandig te maken. Hierbij wordt er misbruik gemaakt van het goede vertrouwen dat u in deze persoon heeft”, aldus Ivette Rolf van Meijer Zorgbeheer. Ook zien wij helaas steeds vaker dat er financieel misbruik plaatsvindt wanneer een familielid of goede kennis via internetbankieren of middels een volmacht toegang heeft tot uw banktegoeden. Natuurlijk is niet iedereen kwaad gezind, maar helaas constateren wij steeds vaker dat er zonder medeweten van de betrokkene aanzienlijke bedragen van de rekening verdwijnen. Diverse senioren zijn soms erg gemakkelijk met het meegeven van geld, hun pinpas of het geven van een volmacht! Dit vinden wij een zeer verontrustende ontwikkeling.
 
Advies: Wees niet meteen te goed van vertrouwen wanneer iemand zijn hulp aanbiedt! Laat u goed infomeren over de mogelijke gevolgen van het meegeven van een pinpas of het geven van een volmacht.
Meijer Zorgbeheer. Begeleiding bij financiële en overlijdenszaken.
“Wij proberen samen met onze cliënten een bruggetje te bouwen!”
 
Ivette Rolf-Meijer en Herman Meijer

Reactie toevoegen