Burgemeester leest voor

Bekende en onbekende Nederlanders lazen woensdagochtend 25 januari peuters en kleuters voor bij het jaarlijkse Nationale Voorleesontbijt. Zo ging burgemeester Peter de Jonge van Hoogezand-Sappemeer langs bij Kinderdagverblijf Monkie in Sappemeer. 
Burgemeester leest voor
Leidsters Ilona Heikens, Truus van der Til en Frauke Kerkhof hadden er een gezellige boel van gemaakt. Er was voldoende drinken en lekkere broodjes met beleg voor de peuters, papa's, mama's, opa's en oma's. Het ontbijt is de officiële aftrap van de veertiende editie van De Nationale Voorleesdagen, die tot en met 4 februari duren. "We vinden het hartstikke leuk, dat de burgemeester komt voorlezen", zegt Ilona lachend. "Dit hadden we altijd al een keer gehoopt." 
 
De kinderen worden voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar: De kleine walvis, geschreven en geïllustreerd door de Britse Benji Davies. Het verhaal gaat over Boy, die samen met zijn vader en zes katten in een vissershuisje woont en na een stormachtige nacht een jonge walvis op het strand vindt. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap.

Reactie toevoegen