Opa’s en oma’s lezen voor

Op woensdag 25 januari was het een gezellige boel op de obs Burgemeester Verkruisen. In alle groepen werd een verhaal voorgelezen door een opa of een oma van één van de leerlingen. De opa’s en oma’s deden dit in het kader van de Nationale Voorleesdagen dat in het leven is geroepen om het voorlezen aan kinderen te stimuleren. 
Opa’s en oma’s lezen voor
Ademloos luisterden de kinderen van de groepen 1 tot en met 8 naar de prachtige verhalen die werden voorgelezen tijdens het voorleesontbijt op obs Burgemeester Verkruisen. Bijzonder was dat de verhalen werden voorgelezen door opa’s en oma’s van leerlingen van de school. Met deze bijzondere activiteit verrichtten de opa’s en oma’s de aftrap voor de Nationale Voorleesdagen op de school. 
“De nationale voorleesdagen zijn in 2004 in het leven geroepen om het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Voorlezen is behalve gezellig en leuk, ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Denk hierbij aan taalontwikkeling, maar door voorgelezen te worden ontwikkelen kinderen ook het vermogen om te luisteren en om zich te concentreren”, vertelt Eilt Loots, directeur van de obs Verkruisen. 
Op de school doen alle groepen mee aan de Nationale Voorleesdagen. Er zijn verschillende leuke activiteiten georganiseerd rond een zelfgekozen thema. 
 

Reactie toevoegen