Alternatieve Nieuwjaarsvisite bij Tollens

Burgemeester Peter de Jonge bezoekt op vrijdag 20 januari de Nieuwjaarsvisite van de Koninklijke Rederijkerskamer Tollens bij Henk en Mieke Mäkel in Kropswolde.
Alternatieve Nieuwjaarsvisite bij Tollens
Gemeenteraadsleden van de gemeente Hoogezand- Sappemeer bezoeken de Nieuwjaarsvisites van verenigingen en organisaties in de gemeente om te netwerken met de inwoners, in plaats van zelf een Nieuwjaarsvisite te organiseren. Dit jaar valt de burgemeester, als oud-neerlandicus, met zijn neus in de boter als hij de Nieuwjaarsvisite van de Rederijkerskamer Tollens bezoekt. Zoals gewoonlijk is het een huiskamer-bijeenkomst, maar deze keer anders dan een gewone vergadering. Er zijn geen beurten in proza, poëzie, memorisatie, boek en improvisatie, maar de leden van de kamer hebben gedichten uit de 5 bundels die genomineerd zijn voor de VSB Poëzieprijs voorbereid. Ze gaan per bundel 2 gedichten voordragen en deze aan de hand van een aantal criteria zoals begrijpelijkheid, leesbaarheid, ritme en maatschap- pelijke relevantie beoordelen. Alle aanwezigen kunnen op een scoringsformulier hun voorkeur voor een van de gedichten aangeven. De scoringsformulieren worden ingenomen en na weging komt de kamer tot een uiteindelijke keuze. Te zijner tijd wordt deze favoriet vergeleken met de officiële winnaar van de VSB Poëzieprijs die op 26 januari bekendgemaakt wordt. De overige leden en gasten hebben de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan de hand van het thema 'Vrijheid'. 
Dit is een vol programma, zodat er dit jaar geen plaats is voor de inmiddels traditionele Thomasvaer en Pieternel. Wel is er na afloop tijd en ruimte voor napraten onder het genot van een hapje en een drankje.
 

Reactie toevoegen