Veel activiteiten in het Margrietpark

Informatie van de buurt– en speeltuinvereniging Prinses Margriet Park en Stichting bewonerscommissie Margrietpark. De buurt- en speeltuinverening Prinses Margrietpark Park is opgericht op 29 januari 1951 en bestaat inmiddels al 65 jaar. Het is een actieve vrijwilligersvereniging en tevens beheerder van het laagdrempelig wijkcentrum Het Spinneweb; het trefpunt in het Margrietpark en tevens van de mooie speeltuin De Margriettuin en de Jeu de Boules banen aan de Burgemeester Jonkerenstraat 11A te Sappemeer.
Veel activiteiten in het Margrietpark
De buurt- en speeltuinvereniging spant zich, samen met de tevens in het Spinneweb gehuisveste bewonerscommissie SBCM (Stichting bewonerscommissie Margrietpark), in voor de wijk het Margrietpark. 
“Zo willen we naast alle vaste activiteiten van de buurt- en speeltuinvereniging Prinses Margriet- park zoals o.a. kaarten, sjoelen, gymen / werelddansen, biljarten, bingo, darten en het organiseren van de jaarlijkse toneelavond, de vader Klarendag/burendag enz. nog meer als wijkcentrum gaan betekenen op het sociale-, ontspannings-, sportieve- en recreatiegebied voor de wijk het Margrietpark en omgeving”, laat Jannes Ramaker weten.
Naast de bovengenoemde activiteiten is er in het Wijkcentrum Het Spinneweb nog veel meer te doen. Op de woensdagochtend is er een seniorencafé en eens in de maand op de woensdagochtend een themaochtend. Op deze ochtend komt steeds weer een ander onderwerp als thema aan bod. Het wijkcentrum is ook open voor buurtbemiddeling e.d. en voor de Paperaszo van Humanitas (voor hulp bij het invullen van formulieren). Verder vindt u hier het Wijk internet Steunpunt (WIS) om te leren omgaan met computer. Het Spinneweb functioneert ook als stemburo. Ieder jaar vindt hier de dag van de ouderen plaats en het is hét trefpunt voor de jaarlijkse Kinderspelweek. Ook de spreekuren van de Stichting bewoners commissie vinden in het wijkcentrum plaats. 
Momenteel wordt er ondermeer gewerkt om als steunpunt (BIC Buurt informatie Centrum), het voorportaal voor het sociale team voor Sappemeer te gaan functioneren. En in september 2016 is er gestart met het aan kunnen leveren van post tegen een gereduceerd tarief voor stadspost Hoogezand-Sappemeer. Daarnaast wordt er momenteel in het kader van gezondheid en bewegen nog gewerkt aan het plan van uitbreiden van de speeltuin met outdoor fitness toestellen. Volop activiteiten aan het Margrietpark te Sappemeer. 
 
Meer informatie kunt u vinden op: www.prinsesmargrietpark.nl

Reactie toevoegen