Gezocht: deelnemers Open Monumentendag

Bent u eigenaar van een monument in Menterwolde of Hoogezand-Sappemeer en hebt u nog nooit meegedaan aan de Open Monumentendag? Hoe meer monumenten hun historische kennis willen delen hoe mooier het is. Misschien wilt u met uw ‘monumentale’ buren of zelfs met de hele straat een bijdrage leveren aan de Open Monumentendag? Het Comité Open Monumentendag Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde gaat heel graag met u in gesprek over deelname aan dit evenement en geeft u alle informatie over de mogelijkheden. Hoe eerder u zich meldt, hoe eerder u alle beschikbare informatie krijgt waarna u tijd hebt om na te denken over definitieve deelname. Het wordt vast weer een mooi evenement!
 
Terugblik  
De Open Monumentendag 2016 ligt nog maar net achter ons en toch is het Comité Open Monumentendag Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde al weer begonnen met de voorbereidingen voor 2017. Een terugblik op de 30e Open Monumentendag in Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde hoort daar ook bij. Ongeveer 2300 mensen hebben de open monumenten in onze beide gemeenten bezocht. De bezoekersaantallen varieerden van 10 tot 400 per monument en we hebben veel positieve reacties gehoord. Een groot compliment voor de talloze vrijwilligers in alle open monumenten. Zij hebben een geweldige prestatie geleverd door informatie over het monument en vaak ook over de bijzondere activiteiten in hun monument te verstrekken. 
 
Aan de slag met ‘oude’ en ‘nieuwe’ monumenten.
De 31e Open Monumentendag staat gepland voor het weekend van 9 en 10 september 2017. Het landelijke thema is intussen ook al bekend: “Boeren, Burgers en Buitenlui”. Het is een thema waar we in onze omgeving en met onze geschiedenis veel mee kunnen. Hoe het er precies uit komt te zien, daar wordt het komende halfjaar stevig over nagedacht en aan gewerkt. Mocht u daarover ideeën of suggesties hebben, dan houden we ons daarvoor van harte aanbevolen.
 
Wie, wat, waar en hoe
Het Comité kan natuurlijk niet zonder alle vrijwillige monumenteigenaren, waarvan velen nu al nadenken over de informatie en te organiseren extra activiteiten. Behalve naar monumenthouders zijn wij ook op zoek naar mensen met een bijzondere hobby, inwoners die een speciale verzameling hebben of iets opmerkelijks kunnen vertellen over het thema. 
Het e-mailadres van het Comité Open Monumentendag Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde is: omdhoogezand.sappemeer@gmail.com
Wij zien met veel belangstelling uw mailtje tegemoet en praten daarna graag met u verder.
Tot gauw!
 
Het Comité Open Monumentendag Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde bestaat uit: Rowin Penning, Harmannus Horlings, Annemiek van Teerns, Henk de Groot, Anita Hoppentocht en Greet Marcus.

Reactie toevoegen