Sunbrouck deelt zonnepaneel uit

Onder de deelnemers in het zonnepanelenpark Sunbrouck dat komt in Zuidbroek heeft Duurzaam Menterwolde een zonnepaneel ter waarde van € 369, -- verloot.  Meneer Jan Meijer uit Noordbroek won het paneel omdat hij als lid van energiecoöperatie Duurzaam Menterwolde meedeed aan de verloting.
Op 18 november heeft een delegatie van Duurzaam Menterwolde de prijs uitgereikt. De rest van de straat valt ook in de prijzen, want Sunbrouck deelt goody bags uit aan de buurtgenoten van de prijswinnaar. De tasjes met allerlei stimuleringsmiddelen om minder afval te maken, worden weggegeven in het kader van de Europese week voor de afvalvermindering.
Sunbrouck deelt zonnepaneel uit

In 2017 plaatst Duurzaam Menterwolde 1200 panelen op de crossbaan in Zuidbroek. Het zonnepanelenpark dat Sunbrouck gaat heten wordt één van de grootste parken op basis van de postcoderoos van Nederland.
Inwoners in Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer, Scheemda, of Slochteren kunnen zonnepanelen van Sunbrouck kopen. Door de landelijke regeling verlaagd tarief krijgt de deelnemer vrijstelling van de energiebelasting voor lokaal en duurzaam opgewekte elektriciteit. Dat scheelt 14 cent per opgewekte KW. Op deze manier kunnen inwoners die binnen hetzelfde postcodegebied wonen met elkaar op een financieel rendabele manier energie opwekken.
 
Iedereen die binnen postcoderoos 9636 en aangrenzende gebieden woont kan deelnemen in het zonnepark SUNBROUCK. Daardoor kunt u flink bezuinigen op de energierekening. 
 
Door te investeren in zonneweide Sunbrouck betaalt u geen energiebelasting meer. Dat scheelt per aangeschaft paneel € 43 per jaar, waardoor u uw investering van € 369 per paneel, in 10 jaar terugverdient met een rendement van 5%. Verder hebt u geen omkijken naar de panelen. Zorg en onderhoud zijn in handen van de coöperatie.
 
Voordelen
Door het opwekken van zonne-energie wordt er bijgedragen aan een schoner milieu en profiteren de deelnemers van een lagere energierekening.
 
Kost dat
U koopt één of meerdere zonnepanelen à € 369,00 en betaalt per jaar ca. € 7,00 per paneel aan onderhoud, verzekering, etc.
 
En wat levert dat dan op
Per zonnepaneel levert u dat per jaar netto € 38,00 op! Voor de gehele looptijd van 25 jaar komt dat neer op een rendement van 5 %! Eén zonnepaneel levert per jaar 250 kWh aan stroom!
 
Voorbeeld
U gebruikt 3000 kWh per jaar aan stroom. Om op 0 (op de meter) uit te komen koopt u 12 zonnepanelen (12 keer 250 kWh = 3.000 kWh): 12 zonnepanelen à € 369,00 € 4.428,00, 25 jaar opbrengst minus het onderhoud à € 531,00 € 6.372,00, Winst na 25 jaar à € 162,00 per paneel € 1.944,00 

Reactie toevoegen