Schrijver op School

Het is een komen en gaan van schrijvers op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Zo bezochten jeugdboekenschrijvers Caja Cazemier, Tanja de Jonge en Khalid Boudou onlangs de leerlingen van de onderbouw. 
Schrijver op School
Jaarlijks stellen docenten in samenwerking met educatiespecialisten van de Openbare Bibliotheek in het kader van ‘Schrijver op School’ een gevarieerd programma voor alle afdelingen samen. Naast schrijvers worden ook dichters en debatteer experts ingehuurd. De komende maanden staan bezoeken van schrijvers Emiel de Wild, Auke Hulst, Rob Ruggenberg en Harm de Jonge op de agenda.
 
Khalid Boudou ging onlangs in gesprek met leerlingen uit vmbo-2. Een leuk en interactief bezoek. Op de foto twee leerlingen uit vmbo-2 die naspeelden dat ze auditie deden voor PizzaMaffia. Eén van de verfilmde boeken van Khalid. De AJC-leerlingen die gezellig in een halve cirkel om de schrijver heen zaten, hingen aan zijn lippen. Ze waren bovendien goed op de hoogte van zijn werk, omdat ze ter voorbereiding op het schrijversbezoek met hun docenten Nederlands klassikaal één van zijn boeken hadden gelezen

Reactie toevoegen