Ontbijt voor burgemeester

Gemeente Menterwolde geeft gezond voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt. Woensdagmorgen 9 november jl. brachten 16 kinderen van o.b.s. ‘De Mieden’ uit Meeden en 32 kinderen van c.b.s. ‘De Wegwijzer’ uit Zuidbroek een ontbijtje bij burgemeester Rein Munniksma op het gemeentehuis. In de Raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo’n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten.
Ontbijt voor burgemeester
Burgemeester Munniksma van Menterwolde onderstreept hiermee, net als 254 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. 
Burgemeester Munniksma kijkt met plezier terug op de ontbijtontmoeting: “Het was mooi om te zien dat de kinderen met zoveel plezier een gezond ontbijt nuttigen. Het is de belangrijkste maaltijd van de dag, zeggen sommige wetenschappers. Als ik zie hoeveel er vanochtend gegeten is, dan kan ik wel stellen dat de kinderen in Menterwolde het advies om ge-zond te ontbijten goed opvolgen”. 
 
Het Nationaal Schoolontbijt 
Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet 
gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten. 

Reactie toevoegen