Een dementievriendelijke gemeenschap

Woensdagochtend 2 november 2016 hebben de gemeente Hoogezand-Sappemeer en 11 vrijwilligersorganisaties de intentieverklaring “dementievriendelijke gemeente” ondertekend. We hebben daarmee als eerste gemeente in Groningen, het certificaat ‘dementievriendelijke gemeente’ ontvangen.
Het certificaat ‘dementievriendelijke gemeente’ is een mooie start en aanzet om ook daadwerkelijk een dementievriendelijke gemeente te blijven. De gemeen-te heeft met Alzheimer Nederland, af- deling Groningen en het POSO de afgelopen jaren een samenwerkingsverband opgebouwd. Deze partijen ondertekenden tijdens de bijeenkomst de intentieverklaring samen met nog acht vrij- willigersorganisaties: het Buurt Informatie Plein, Caritas, Humanitas, de Katholieke Ouderenbond HS, de Ouderen- raad HS, de protestants christelijke ouderenorganisatie PCOB, Stichting Werkgroep Dorpsbeheer Foxhol en de Su- rinaamse-Javaanse woongroep Langkoeas. Ook Kwartier Zorg & Welzijn doet mee.

Een dementievriendelijke gemeente voldoet aan de drie criteria: participeren in het dementienetwerk, zorgen voor goe-de publieksinformatie en begeleiding op maat mogelijk maken. Om een dementievriendelijke gemeente te blijven, willen we weer deelnemen aan het regio- naal netwerkoverleg. De komende tijd besteden we meer aandacht aan het bekendmaken van het onderwerp. In samenwerking het POSO werken we ook aan het opstarten van een lotgenotengroep voor mantelzorgers van mensen met dementie.

Reactie toevoegen