Uitslag! Uitgezaaide Prostaatkanker

Elk jaar, in november, is Movember verantwoordelijk voor het verschijnen van miljoenen snorren wereldwijd. Met hun “Mo’s” werven mannen fondsen en vergroten ze de bewustwording van prostaat- en teelbalkanker en geestelijke gezondheid. Vaders, partners, broers en vrienden verkeren in een gezondheidscrisis waar niet over wordt gepraat. Mannen overlijden te jong. 

Uitslag! Uitgezaaide Prostaatkanker

Joke Schipper-Nat uit Midwolda heeft een verhaal geschreven over haar man, die is overleden aan prostaatkanker. Joke is 40 jaar getrouwd met Roelf. Er zijn erg weinig boeken van een partner die te maken heeft met een prostaatkankerpatiënt. Ze heeft daarom haar verhaal op papier gezet.
 
Joke en Roelf hebben een kooikerhondje met de naam Tjalf. Hun leven verloopt met ups en downs, zoals bij iedereen. Totdat in 2011 de sluipmoordenaar kanker de kop opsteekt. Ze komen dan in een rollercoaster van emotie, angst, onmacht, ziekenhuizen en ook geluk. Joke is een dagboek gaan bijhouden, waardoor ze de kans kreeg om het verloop van de ziekte in boekvorm te kunnen schrijven.
In het boek beschijft Joke hoe haar man Roelf de uitslag uitgezaaide prostaatkanker kreeg en hoe het proces daarna is verlopen. Hoe moeten ze hier mee omgaan en hoe moeten zij het vertellen aan familie en vrienden?
 
 

Reactie toevoegen