Noorder Wakeboard Challenge groot succes!

De laatste tourstop van de Noorder Wakeboard Challenge 2016 (NWC) werd afgelopen zaterdag 22 oktober gehouden bij het Watersportcentre Veendam. 
Het was de vijfde keer dat de NWC werd georganiseerd. Ondanks de toch wat lagere temperaturen was deze wakeboardcompetitie een groot succes. 
Noorder Wakeboard Challenge groot succes!

Wat is de Noorder Wakeboard Challenge
De NWC richt zich met name op beginnende en gevorderde wakeboarders, om wedstrijdervaring op te doen. Maar ook is het bedoeld om andere wakeboarders van het Noorden te leren kennen en om eens op een andere kabelskibaan te wakeboarden.
Deelnemen was dan ook belangrijker dan winnen. 
 
Wakeboarden
Wakeboarden is een relatief nieuwe sport, welke te vergelijken is met snowboarden. Het verschil is dat het op het water gebeurt en de wakeboarder wordt voortgetrokken door een kabelinstallatie. Een wakeboarder kan aan die installatie hele hoge en complexe sprongen maken, maar ook verschillende obstakels zorgen ervoor dat er indrukwekkende 'tricks' worden gemaakt. Het combineren van zoveel mogelijk verschillende tricks zorgt voor een hoge jurywaardering, waarbij de moeilijkheidsgraad en een mooie stijl ook worden meegenomen.
Noorder Wakeboard Challenge groot succes!
Wakeboarden in Noord-Nederland
Het niveau van de deelnemers in het Noorden is de laatste jaren erg gestegen. Verscheidene Noordelijke wakeboarders hebben in het afgelopen jaren podiumplaatsen gehaald op Nederlandse én internationale wedstrijden. Deze wakeboardcompetitie droeg daar ook een steentje aan bij, doordat de wakeboarders elkaar uitdagen om de volgende tourstop nog betere tricks te maken.
 
Wilt u meer informatie? Kom gerust een keer langs bij Watersportcentre Veendam. 

Reactie toevoegen