Vruchtbomen- en Snoeidagen

‘Oude fruitrassen en de techniek van het snoeien’ Kweeperen, mispels en nashi-peren, maar ook oude appelrassen als Groninger Kroon, Zoete Kroon en Notarisappel… Op 29 en 30 oktober draait het bij Tuingoed Foltz in Meeden allemaal om vruchtbomen, kleinfruit, de techniek van het snoeien en de inrichting van tuin en erf.
Vruchtbomen- en Snoeidagen
Tijdens de jaarlijkse Vruchtbomen- en Snoeidagen presenteert de Groningse kwekerij een grote collectie vruchtbomen en kleinfruit, waaronder veel oude appel-, peer- en pruimrassen en minder bekend fruit waaronder naast de genoemde soorten ook de loganberry, de tayberry en de blauwe bes.
Bezoekers kunnen meegebracht fruit laten determineren bij de stand van de Noordelijke Pomologische Vereniging, bomen aanschaffen bij Foltz, rondsnuffelen tussen de boeken en zaden van Van der Plancke, een snoeidemonstratie volgen (aanvang 11.00 en 15.00 uur) of genieten van heerlijke, fruitige taarten of warme pompoensoep.
Verder demonstraties van het beste snoeigereedschap, degelijk tuingereedschap en stoere hekwerken, informatie over tuinontwerp en veel heerlijke, herfstige lekkernijen.
Op beide dagen, zaterdag 29 en zondag 30 oktober, is het tuingoed open van 10 tot 5. De toegang is gratis. 

Reactie toevoegen