Hoppy Horse… paard in balans

Sappemeer – Als een paard niet goed in zijn vel zit merken we dat direct. Zolang duidelijk is wat het paard mankeert, is het krijgen van adequate hulp dichtbij en vaak effectief. Maar wat als het niet direct duidelijk is? Dan kan een healing, eventueel in combinatie met een massage, een goede manier zijn om het paard te helpen ontspannen en zijn balans te herstellen. ‘Niets geeft meer voldoening dan een paard in positieve zin te zien veranderen en de ‘Spirit’ opnieuw te laten vloeien, zegt (sport)paardenmasseur Maarten Hoppentocht. 
Hoppy Horse… paard in balans
Door een samenloop van omstandigheden werd Maarten enkele jaren terug gewezen op de kracht en werking van zijn energetische handen. “Maar doe je er dan iets mee of juist niet? Bij mij was er geen twijfel mogelijk. Een ‘gave’ ontvang je en wat is er nou mooier om hiermee mens en dier te kunnen helpen?”
Na met succes mensen te hebben geholpen met het verminderen van pijnklachten, is hij zich gaan verdiepen in het behandelen van dieren en met name paarden. Op ‘Whisper’, het paard van zijn dochter, werden de eerste healing-sessies uitgevoerd en met succes. De andere paarden op stal volgden al snel. De voorkeur in het behandelen van paarden werd hiermee gelegd en de ‘honger’ naar kennis over de fysiologie van paarden groeide.
Inmiddels heeft hij de opleidingen (sport)paardenmasseur  & acu-pressuur gevolgd en met succes afgerond.
“De kunst bij dit alles is om met een paard te communiceren. Je kunt een paard wel dwingen om iets te doen, maar het gaat er om dat het paard de dingen vanzelf, in ontspanning en met plezier gaat doen. Ook een healing of massage moet een paard leren accepteren en ze kunnen er dan enorm van genieten.”
Paarden kunnen ook flink last van spierpijn hebben, bijvoorbeeld na een zware inspanning of gek doen in de wei. Dan kan een massage helpen om de pijn te verminderen en de spieren weer soepel te maken. Naast spierpijn door inspanning komt Maarten veel paarden tegen met nek- en rugklachten en dat komt hun prestaties niet ten goede. Behalve het masseren heeft een paardenmasseur een functie bij het vaststellen van de ernst van een kwetsuur. “Je voelt aan de spieren, huid en/of reactie van het paard dat er iets anders aan de hand is. Dan verwijs je ze door naar een dierenarts.”
 
Maarten geniet van het werken met en het helpen van paarden en is daarom ‘Hoppy Horse… paard in balans’ gestart. Het is een bijzonder ervaring om te zien hoe hij opgaat in een behandeling en hoe een paard daarop reageert en ontspant. Meer informatie op www.hoppyhorse.nl 

Reactie toevoegen