Meer dan een slag in de lucht…

Badminton is een ideale sport voor zowel de recreant als de wedstrijdspeler en kan gespeeld worden op ieder willekeurig niveau. De basistechniek is vlot aan te leren en jong en oud is in staat op korte termijn een aantrekkelijke partij te spelen. Badminton is sinds de spelen van Barcelona in 1992 een Olympische sport.
Badminton is de snelste racketsport. Het verenigt in zich de snelheid van squash en de schoonheid van tennis. Een speler is voortdurend in beweging: starten, lopen, afremmen, draaien, wenden en keren, terwijl tegelijkertijd slagbewegingen worden uitgevoerd. Zowel de tegenstander als de shuttle mogen geen moment uit het oog worden verloren. Badminton kan worden gespeeld op ieder niveau en is daarom een sport voor iedereen. Het karakter van BC Sportief is recreatief badminton met veel plezier en gezelligheid.
Jong en oud, recreant of wedstrijdspeler, iedereen kan deelnemen aan allerlei activiteiten. De vereniging organiseert jaarlijks een Veteranentoernooi (dames 35+, heren 40+), waar het meedoen en de gezelligheid belangrijker is dan het winnen. “Ons motto is sport en gezelligheid. Voor het onderhouden van goede sociale contacten worden buiten het badminton ook andere activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een bowlingavond, een feestavond of een uitstapje.”

Badmintonclub Sportief te Hoogezand is opgericht 1 augustus 1980 en aangesloten bij de Nederlandse Badminton Bond (NBB). Er wordt op zondagmorgen en woensdagavond gespeeld in de Kalkwijckhal te Hoogezand. Kom vrijblijvend een keertje meedoen. Een racket is beschikbaar.

Reactie toevoegen