Regenboogvlag op Coming Out Day

De samenwerkende gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde hebben 11 oktober jl., op de internationale Coming Out Day, de Regenboogvlag uitgehangen om duidelijk te maken dat zij sociale acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers) belangrijk vinden. Met deze Coming-Out Day hopen ze de sociale acceptatie van homoseksualiteit en transgenders te bevorderen.
Regenboogvlag op Coming Out Day
Op Coming-Outdag (Engels: Coming Out Day), die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (lgbt) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen, oftewel de coming-out. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden. Kunstenaar Keith Haring maakte een tekening die sindsdien als logo van dit evenement fungeert.
Wethouder Peter Verschuren van Hoogezand-Sappemeer: “Met de-ze Coming-Out Day hopen we de sociale acceptatie van homoseksualiteit en transgenders te bevorderen. Iedereen moet zich op zijn gemak voelen in onze gemeenten. Daarom hijsen we die dag de Regenboogvlag van de homobeweging.”

Reactie toevoegen