Wij doen het licht uit…

…en u zet uw zintuigen aan. Boerderijcafé Mausel in Noordbroek presenteert met trots alweer een nieuw concept voor bijzonder vermaak en lekker eten in de wintermaanden, nl. het verrassende en spannende “Dinner in the Dark”! Een avond volledig in het teken van culinaire verleiding, maar ook misleiding. Durft u uw smaakpapillen ook eens goed op de proef te stellen?
Wij doen het licht uit… …en u zet uw zintuigen aan.
- Turn off the lights, turn on your senses - Tijd om uw andere zintuigen eens goed aan het werk te zetten, want u krijgt een vijf-gangen diner opgediend in een volstrekt donkere ruimte! De avond start met een uitgebreide uitleg over de gang van zaken tijdens deze avond, waarna u wordt begeleid naar de verduisterde eetzaal waarin het in eerste instantie lastig kan zijn om goed te oriënteren, spannend!
Bij Dinner in the Dark weet u op voorhand niet wat u gaat eten. “Het enige wat we kunnen vertellen is dat wij zoveel mogelijk met eerlijke en regionale producten werken. Wij houden van onze Oost-Groningse streek en die liefde willen we u laten proeven. Wanneer er een zintuig wordt uitgeschakeld, worden andere zintuigen geprikkeld om beter hun best te doen. Tijdens een Dinner in the Dark gaat u meer uw neus en smaak gebruiken en zelfs de tastzin wordt meer ingezet”, vertelt Annelies Vermue. 
 
Bereid u voor op een avondvullend programma, want het gaat niet alleen om het eten zelf, maar ook om het gesprek dat u met uw tafelgenoten voert over de gerechten en de producten. Aan het einde van de avond wordt door de chefkok onthuld welke gerechten u heeft mogen proeven en kunt u ook zien wat u heeft gegeten. Dit kan tot grote verrassingen leiden. Er is inmiddels een zeer geslaagde try-out geweest. Een reactie van een enthousiaste deelnemer van dit gebeuren. 
“Uit eten gaan is leuk, maar uit eten in het donker misschien nog leuker. Het is een hele bijzondere ervaring. We werden ontvangen in een gezellige ruimte en kregen uitleg over een aantal regels. Als je in de donkere eetzaal bent aangekomen is de eerste verrassing, dat je niet weet wie er allemaal bij je aan tafel zitten. En de bediening; je ziet ze niet, maar ze zien jou wel. Ze dragen een speciale nachtbril en staan direct aan je tafel, als je dit aangeeft. En… het eten… het was een ware beleving, je kunt het niet zien, maar wel ruiken en het proeven is totaal anders… en intenser. Tijdens het eten, vroegen wij, en onze mede-tafelgenoten, ons regelmatig af wat we eigenlijk aan het eten waren. 
Dit hoor en zie je na afloop en het zal je verbazen hoe iedereen hier toch andere meningen en ideeën over heeft. Wat ons betreft: We hebben heerlijk gegeten en het was een geweldige ervaring.” 
 
“Dinner in the Dark” wordt in de wintermaanden gehouden op een aantal data, waarvan de eerste zijn op 12 en 13 november 2016. Kijk voor de andere data en het maken van een reservering op www.dinnerinthedark.nu. “Dinner in the Dark” is ook een leuke activiteit om als bedrijfsuitje te organiseren. In de ongedwongen sfeer kunt u genieten van heerlijke gerechten en u heeft altijd een gespreksonderwerp: het eten. “Wij doen het licht uit en u zet uw zintuigen aan. Kom proeven, beleven en ervaren! Durft u het aan?” 

Reactie toevoegen