Albert Bosscher nieuw raadslid

Albert Bosscher is nog geen dertig jaar, maar is al wel een aantal jaren geïnterresseerd in de Menterwolmer politiek. Dat komt vast ook omdat hij met politiek is opgegroeid. Opa Derk Geukens heeft nl. nog in de gemeenteraad van Muntendam gezeten. 

Albert heeft zijn hele leven in Muntendam gewoond en is vanaf zijn 16e al lid van GroenLinks (GL). Na zijn studie is hij zich meer gaan richten op de gemeentepolitiek.
Dit naast zijn werk als bezorger in Muntendam en Meeden. De afgelopen 4 jaar heeft hij actief meegekeken bij de (voorbereidingen voor) de vergaderingen van de raad en herindeling en hij zat al in de raadscommissie.
Voor GL als enige raadslid plaats nemen; dit vereist wel kennis van zaken. Hij en vertrekkend raadslid Tebbe Krijgsheld hebben als tweetal ook al campagne gevoerd voor de laatste verkiezingen.
Toen is al afgesproken om in de loop van deze raadsperiode het stokje over te dragen. Zo is hij goed ingewerkt voor de verkiezingen in november 2017 voor de nieuwe raad van Midden-Groningen. “Ik had al een hele speech voorbereid met vele punten over de jaarstukken 2015, maar deze werden tijdens de raadsvergadering van vorige week doorgeschoven naar september. Die mocht ik dus nog niet naar voren brengen. Ik wil Tebbe Krijgsheld bedanken voor zijn inzet de afge- lopen 2,5 jaar. Hij geeft mij nu de kans om tot aan de herindeling nog raadslid te zijn. Dankzij hem ben ik heel erg gegroeid als politicus de afgelopen jaren”, aldus Albert Bosscher.
Tebbe Krijgsheld op zijn beurt is blij dat er een jong talent geïnterresseerd is om plaats te nemen in de raad.

Reactie toevoegen