Splitsing Woningcorporatie Steelande

Woningcorporatie Steelande heeft de intentie Steelande wonen te splitsen in twee gebieden, te weten Hoogezand-Sappemeer en Groningen (Hoogkerk/Oosterhoogebrug). Wierden en Borgen zal dan met het deel Groningen fuseren en Groninger Huis zal met het deel Hoogezand-Sappemeer fuseren. Het doel is dat per 1 januari 2017 dit proces is afgerond.
Er is daarbij onderzoek gedaan naar de maatschappelijke en organisatorische meerwaarde en naar de financiële gevolgen. De uitkomsten van de onderzoeken hebben geleid tot de ondertekening van de intentie-overeenkomst door de drie corporaties. Voor de splitsing van de corporatie moet formeel de Minister zijn goedkeuring verlenen. Een dergelijk verzoek moet vergezeld zijn van de mededeling van de bewonersinitiatieven dat zij met de splitsing instemmen. De betreffende gemeenten laten via een zienswijze weten hoe zij tegen de voorgenomen splitsing aankijken.
In dit verband is ook de gemeente Menterwolde gevraagd een zienswijze in te dienen. Het college kan instemmen met de splitsing en samenvoeging en ziet geen omstandigheden die de splitsing/ samenvoeging in de weg zouden kunnen staan. Belangrijk daarbij is wel dat de afspraken tussen de gemeente en de corporatie blijven bestaan en dat de cor- poratie ruimte houdt voor investeringen voor het zowel het bestaande als het nieuwe werkgebied.

Reactie toevoegen