Open dag van GMG Muziekscholen

Komend seizoen bestaat GMG 3 jaar. Deze muziekschool is ontstaan uit een samenwerking met de docenten van de voormalige gemeentelijke muziekschool Muntendam. 4 Juni is er een Open dag van GMG Muziekscholen in OBS De Tandem.
“Na 3 seizoenen kunnen we spreken van een succes. Kinderen en volwassenen in de gemeente Menterwolde kunnen op allerlei instrumenten les krijgen, de AMV (muziekles voor kinderen uit groep 4, 5 en 6) wordt steeds beter bezocht en de GMG komt geregeld op de basisscholen voor muzieklessen in de klas”, laat Jos van Lierop weten.
“Met de komst van de nieuwe gemeente Midden-Groningen verandert er ook het een en ander voor ons“, aldus van Lierop. “We hebben nu ook een afdeling in Slochteren op CBS De Wegwijzer waar we zowel binnen schooltijd als buiten schooltijd lessen verzorgen voor alle muzikanten in deze gemeente. Verder zijn er steeds meer basisscholen buiten Menterwolde die gebruik maken van ons culturele aanbod. GMG muziekscholen laat zien dat een volwaardig aanbod van muzieklessen mogelijk is zonder structurele subsidies van gemeentes.”
GMG organiseert onder de naam ‘Muziek in de kas’ samen met De Heemtuin iedere 2 maanden een sessie op de zondagmiddag. Muzikanten kunnen zich hier presenteren of gewoon lekker samenspelen met anderen.
Op zaterdag 4 juni organiseert GMG haar jaarlijkse open dag op OBS De Tandem in Zuidbroek.
Het wordt een feestelijke ochtend waarbij muziekvereniging Oosterbroek en Elad zich zullen presenteren. De leerlingen laten zien wat ze in een jaar hebben bijgeleerd en het is voor iedereen mogelijk om kennis te maken met onze docenten en verschillende instrumenten uit te proberen. Tijdens de open dag is het ook mogelijk om gratis proeflessen af te spreken.
Vanaf 11.00 uur tot 13.00 uur is iedereen welkom om te komen luisteren of zelf een instrument uit te proberen in OBS De Tandem. Het adres is De Vennen 6 in Zuidbroek.

Reactie toevoegen