125 Jaar Baptisten Gemeente

en… 100 jaar kerkgebouw Kerkstraat te Muntendam 
Op 2 mei 2016 is het 125 jaar geleden dat de Baptisten gemeente te Muntendam werd gesticht. Het weekend van 20, 21 en 22 mei D.V. is een jubileumweekend en er zijn in ‘De Menterne’ te Muntendam diverse activiteiten gepland, waar men ook de inwoners van Menterwolde bij wil betrekken.
Het jaar 1891 wordt gezien als de start van de Baptisten gemeente te Muntendam. want op 2 mei 1891 werden de eerste 6 Muntendammer gemeenteleden gedoopt te Foxhol. Nadat men eerst in een zaal achter een huis in de Kerkstraat bijeen kwam, en de gemeente groeide, werd op 10 januari 1916 het huidige kerkgebouw in gebruik genomen.
Inmiddels is het gebouw al weer vele malen verbouwd tot wat het nu is. Deze heugelijke feiten wil men niet ongemerkt voorbij laten gaan zodat er een jubileumcommissie in leven is geroepen om één en ander te organiseren. In het jubileumweekend is een vol programma samengesteld waarbij men de inwoners van Menterwolde graag wil uitnodigen hieraan mee te doen. Zo is er een volleybalmarathon van 12 uur met aansluitend een ontbijt voor de nog aanwezige deelnemers. Het is een open inschrijving aan: sportclubs, buurtverenigingen, familieteams, bedrijven enz. Er wordt gespeeld volgens de spelregels van de Nevobo. Verenigingen worden uitgenodigd een volleybalteam samen te stellen en deel te nemen aan de nachtelijke volleybalmarathon in de sporthal van De Menterne te Muntendam. 
Verder is er een brunch voor de omwonenden van het kerkgebouw, een kindermiddag, ouderen middag en voor de leden en vrienden van de gemeente is 
er de zaterdagavond een bonte avond waarbij ook oud-leden en vrienden hartelijk welkom zijn.  
 
Zondagmiddag 22 mei om 14.30 uur is er dan een herdenking/ dankdienst wederom in ‘De Menterne’ waar vele oud-leden en vrienden worden verwacht. 

Reactie toevoegen