KaKa actief in Menterwolde

Per 1 februari j.l. heeft Kinderopvang KaKa alle kinderopvang locaties van Timpaan kindercentra overgenomen. Zo ook de locaties in Menterwolde. De van oorsprong uit Dwingeloo afkomstige kinderopvangorganisatie gaat vol enthousiasme aan de slag om in de dorpen Muntendam, Meeden, Noordbroek en Zuidbroek een goede invulling te gaan geven aan de peuteropvang. In de maand januari heeft de organisatie kennis gemaakt met de medewerkers van deze locaties en KaKa is blij dat de alle medewerkers, die al jaren in deze gemeente actief zijn, betrokken blijven bij de kinderen.
Kinderopvang KaKa is in 2009 gestart vanuit de gedachte dat er een gebrek was aan kleinschalige opvang van goede kwaliteit. Daar is dan ook de naam uit ontleend, KaKa staat voor kwaliteit en kleinschaligheid. Naast de dagelijkse verzorging van de kind(eren) is er in de groep voor ieder kind genoeg liefde en aandacht, of je nu heel druk bent of juist heel rustig, verlegen of juist heel open. Wij willen voor de kinderen een thuissituatie creëren waar ze zich kunnen ontwikkelen op een speelse wijze. De voor- bereiding op de basisschool staat centraal, maar er is ook voldoende tijd om lekker vrij te spelen. Spelen is namelijk heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Door middel van spelletjes komen er ervaringen, imiteert het kind gedrag van anderen en ontwikkelt hij/zij de eigen creativiteit en fantasie. KaKa vindt het belangrijk dat de kinderen regelmatig buiten zijn! Daarom is er, als de weersomstandigheden dit toelaten, vrijwel dagelijks minimaal één buitenactiviteit, afgestemd op het seizoen.

Inmiddels is er een kennismakingsavond met de ouders geweest, waar ouders de vragen die zij hebben over de opvang, over de organisatie of over de gang van zaken konden stellen. Als er nog vragen zijn kunnen mensen altijd contact opnemen met Kinderopvang KaKa via ouders@kinderopvangkaka.nl.

Reactie toevoegen