Zonnepark SUNBROUCK

BESPAAR PER ZONNEPANEEL EEN BEDRAG VAN € 35,- OP UW ENERGIENOTA.
De installatie van een zonnepark met duizenden zonnepanelen op het terrein van de vroegere crossbaan aan de Industrieweg in Zuidbroek in Zuidbroek krijgt steeds vastere vormen. Het is de bedoeling dat deze zonneweide in het voorjaar van 2017 de eerste stroom opwekt. Al veel mensen hebben zich opgegeven als geïnteresseerden. Als alles goed gaat wordt dit het eerste park voor opwekking van duurzame energie uit zonlicht in de provincie Groningen.

U betaalt geen energiebelasting meer
Sinds 1 januari 2016 betaalt de deelnemer geen energiebelasting mee en dat scheelt 12.18 cent per opgewekte kWh op. Dat scheelt per aangeschaft paneel € 35,- per jaar, waardoor u uw investering van ongeveer € 300 per paneel, in 8 jaar terugverdient met een rendement van 10%. Verder hebt u geen omkijken naar de panelen. Zorg en onderhoud zijn in handen van de coöperatie.
Als u in Menterwolde, Scheemda, Sappemeer of een deel van Hoogezand woont (zie www.sunbrouck.nl), kunt u deelnemen in het zonnepark SUNBROUCK. Daardoor kunt u flink bezuinigen op de energierekening.
 
BTW
Aangezien de coöperatie deelneemt aan het economische verkeer, is de coöperatie BTW plichtig. Dat heeft als voordeel dat de coöperatie (de deelnemers) de BTW op de aanschaf van panelen en installatie terugkrijgt. 
 
Gratis zonnepaneel
Onder de mensen die zich voor 29 februari 2016 vrijblijvend aanmelden verloten we een zonnepaneel twv € 300,-. 
 
Beste initiatief
Op 8 december is bekend gemaakt dat Duurzaam Menterwolde de provinciale postcodepremie van €50.000 heeft gewonnen. De jury beoordeelde de plannen voor Zonnepark SUNBROUCK als zeer kansrijk.

Reactie toevoegen