Poëzieweek in Zuidbroek en Veendam

Van donderdag 28 januari tot en met woensdag 3 februari is het in Nederland en Vlaanderen weer Poëzieweek. De week wordt sinds jaar en dag feestelijk ingeluid met de Gedichtendag op de vierde donderdag van de maand. Het thema van de Poëzieweek 2016 is ‘herinneringen’. In Bibliotheek Zuidbroek en Bibliotheek Veendam is er extra aandacht voor de Poëzieweek. 
 
Gedichtenmiddag in Bibliotheek Zuidbroek
Bibliotheek Zuidbroek en dorpsvereniging De Schrijvershoek organiseren op vrijdag 29 januari een gedichtenmiddag. Kom langs en geniet van prachtige gedichten en muziek. Met onder andere optredens van Nootsignaal, Laura Mijnders, dhr. & mevr. El Hajji, Reinder Hovinga en een gebarentolk. De gedichtenmiddag in Bibliotheek Zuidbroek begint om 15.30 uur en is gratis toegankelijk.
 
POETS!VROUWEN in Bibliotheek Veendam
“This is a man’s world” zingt James Brown sinds 1966 op de radio, maar gelukkig krijgt hij steeds minder gelijk. Vijftig jaar later hoort, ziet en voelt de redactie van de Poëziemarathon Groningen het vrouwelijk talent dat staat te popelen om het land te veroveren. Dat zetten ze maar al te graag in het zonnetje middels POETS!VROUWEN, een project met dichteressen van alle leeftijden en achtergronden.
Van vrijdag 29 januari tot en met zondag 31 januari vinden er optredens plaats in bibliotheken in stad en provincie. Zaterdagmiddag 30 januari komen de POETS!VROUWEN naar Veendam. 
 
In de Tussenklappen van deze week staat een foutieve berichtgeving! De gedichten van Gré Rijskamp, uit het boek "Levensdroaden", worden voorgelezen door Reinder Hovinga uit Zuidbroek. Gré Rijskamp zelf zal niet optreden.
 

Reactie toevoegen