Het Kompas krijgt vorm

De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde maken in de periode oktober 2015 - maart 2016 samen met bewoners, ondernemers en organisaties een Kompas voor de nieuwe gemeente. Het Kompas voor de nieuwe gemeente moet het richtinggevende verhaal worden van ons allemaal. Daarom brengen we in beeld wat belangrijk is: hoe zien we eigenlijk de toekomst als we straks een grote gemeente zijn en wat kunnen we samen doen om die toekomst waar te maken? We hebben inwoners, ondernemers, bedrijven en instellingen gevraagd hoe zij de nieuwe gemeente zien. En welke wensen en behoeften ze hebben met betrekking tot wonen, werken en leven.
Via interviews, buurtgesprekken en rondetafelgesprekken zijn we heel wat te weten gekomen. Hoe mensen de toekomst voor zich zien. Van zichzelf, hun dorp of buurt, of hun vereniging. Hoe ze de rol van de nieuwe gemeente zien.

De ideeën en suggesties die we kregen werken we nu uit in het Kompas, dat een leidraad zal zijn voor het vormgeven van de nieuwe gemeente. Half maart is het verhaal op hoofdlijnen klaar. We presenteren het dan aan iedereen die het maar horen wil. Daarna wordt het voorgelegd aan de drie gemeenteraden. Zij stellen het Kompas uiteindelijk vast.

Reactie toevoegen