54e Internationaal Indoor Concours

Het 54e Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen is populair onder ruiters en amazones. De inschrijving is overweldigend en overtreft de verwachtingen van het bestuur. Op dit moment zijn alle rubrieken vol en is er sprake van een wachtlijst. Voor de 1100 startplaatsen zijn op dit moment 1750 aanmeldingen binnengekomen. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen vindt plaats van 20 december 2015 tot en met 9 januari 2016 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.

Trots
Het bestuur van IICH Groningen is trots op de enthousiaste reacties onder rijders. Voorzitter Aaldert de Vrieze: “Wij waren als bestuur verrast door de enorme hoeveelheid inschrijvingen. Het is geweldig om te zien dat ook dit jaar weer het concours met zoveel enthousiasme wordt ontvangen. Dankzij de trouwe sponsoren en de steun van gemeenten en de provincie Groningen is het ons gelukt een gevarieerd en sportief programma neer te zetten. Het concours is financieel gezond en blijft groeien.”
 
Uitbreiding
Het internationale deel van IICH Groningen is dit jaar uitgebreid tot een deelnemersveld van 280 combinaties. Hiervoor worden extra stallen geplaatst. Het deel van het terrein van het Van der Valk complex wordt hiervoor door de organisatie van IICH Groningen geschikt gemaakt.
 
Jeugd
Zondag 3 januari 2016 staat in het teken van de jeugd. Op deze dag worden tijdens IICH Groningen de eerste wedstrijden van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2016 en de KNHS Jeugdcompetitie gereden. De Hartog Lucerne Trophy is een springcompetitie voor D-pony's op Z-niveau. Het belangrijkste doel is het bevorderen van een betere doorstroming naar de klasse ZZ en kadervorming.
Deelnemers in deze competitie krijgen punten voor hun rijstijl. Om deel te nemen geldt een maximale leeftijd van 16 jaar.
De KNHS Jeugd Competitie heeft als belangrijkste doel de promotie, ontwikkeling en doorstroming van de springsport bij de Young Riders, Junioren, Children en Pony’s. Door deze wedstrijden kunnen de combinaties zich voorbereiden op de internationale sport. De competitiewedstrijden hebben een progressief karakter. In overleg met de bondscoach en de parcoursbouwer worden de wedstrijden technischer en zwaarder gebouwd richting de finale.
Bij deze wedstrijden is ook bondscoach Rob Ehrens aanwezig.

Reactie toevoegen