Internationale Dag van de Ouderen

De bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam gaan op donderdag 1 oktober, tijdens de Internationale Dag van de Ouderen, voorlezen in zorginstellingen. In Noordbroek , Zonnehuis Gockingaheem, draagt om 10.00 uur een bibliotheekmedewerker het speciaal geschreven verhaal van Marjan Berk voor. De Verenigde Naties hebben 1 oktober uitgeroepen tot Internationale Dag van de Ouderen. Thema’s die op deze dag centraal staan, zijn onder meer de kwaliteit van ouderenzorg, maar ook uitsluiting en eenzaamheid. Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren.
Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen.
Door het organiseren van een voorleesmoment laat de Bibliotheek zien dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg. Dit jaar zullen voorlezers door het hele land hetzelfde verhaal voorlezen, dat speciaal geschreven is door schrijfster Marjan Berk. Zij heeft een verhaal vol herkenbare gebeurtenissen geschreven, waarbij zij haar inspiratie haalde uit een overvloed aan zowel grappige anekdotes als gedenkwaardige herinneringen.

Reactie toevoegen