Mindful beeldhouwen

Op zaterdag 26 september kunt u in Assen, Atelier de Steengroeve aan de Witterstraat weer deelnemen aan een eendaagse workshop Mindful Beeldhouwen – Innerlijk Verbeelden -  in speksteen. Tijdens deze najaarsworkshop gaan wij met behulp van mindfulness oefeningen een bewuste verbinding tot stand brengen met onze kern, het brongebied en veld van onbegrensde creatieve mogelijkheden. Tijdens deze dag wisselen mindfulness oefeningen en steen bewerken elkaar af.

Beeldhouwen is een dialoog tussen de steen en de bewerker van de steen, de beeldhouwer.
Als je jezelf de ruimte geeft om vanuit je gevoel in gesprek met de steen te gaan, geeft de steen zich open om zich te laten bewerken tot de vorm die bij het moment hoort.
De workshop is bedoeld voor mensen die op een ontspannen manier naar zichzelf willen kijken en vanuit hun gevoel een stuk speksteen willen bewerken.
Ook kunnen wij samen op deze dag genieten en leren van het ‘proces’, de weg naar het eindproduct toe. Deelnemers worden uitgenodigd het streven naar eindresultaat los te laten. Aan het einde van de dag zullen wij ons verwonderen over de vormgegeven ‘innerlijke beelden’.
 
Mindfulness training in Wildervank
Bij de Mindfullness training leer je dat elk moment uniek is en verschilt van het vorige én het volgende. Zo leer je leven vanuit een ander perspectief. 
De training is geschikt voor mensen die lijden aan uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten en willen werken aan de verbetering van hun gezondheid en kwaliteit van leven. Iedereen die bewust wil leven is welkom, want ieder mens komt geregeld in de maalstroom van gedachten terecht of heeft wel eens lichamelijke of psychische klachten. De aandachttraining start 7 oktober bij het CBPG, aan de Torenstraat in Wildervank.

Reactie toevoegen