Eerste weken op Ubbo Emmius

De kop is eraf, het schooljaar is een paar weken geleden begonnen voor iedereen in de provincie Groningen. Op maandag 17 augustus kwamen de nieuwe brugklassers van Ubbo Emmius Veendam naar school voor de echte kennismaking met de nieuwe school. 
Het was de dag van de boeken. Licht bepakt kwamen de leerlingen allemaal op school, om ‘s middags met een zware tas, vol te kaften boeken, weer naar huis te gaan. Tevens was er de voorbereiding op de mini-survival bij accommodatie Breeland in Annen, deze was dinsdag. Over sloten zwaaiend, koorddansend en kanoënd gingen de leerlingen Breeland door. Het weer zat mee, want het was droog. 
Woensdag kreeg iedereen het lesrooster en een kluisje. Bovendien werd het steeds makkelijker iemand met zijn of haar naam aan te spreken, dankzij de kennismakingsactiviteiten en -spelletjes. 
Tijdens deze eerste schoolweek kregen alle leerlingen van de eerste klassen een iPad. De iPad wordt gebruikt naast de schoolboeken. Het zorgt ervoor dat de leerlingen extra kunnen oefenen met de lesstof,  instructiefilmpjes kunnen bekijken, moeilijkere opgaven kunnen maken en dat alles wanneer en hoe vaak ze dat willen. Ook kunnen ze tussendoor toetsen of ze de lesstof voldoende beheersen. 
Ubbo Emmius Veendam werkt met opstroomklassen. De iPad gaat ze helpen op te stromen naar een hoger niveau. De school is er reuze trots op dat ze dit de leerlingen kunnen bieden. 
Sinds vorig schooljaar mag er niet meer gerookt worden op het schoolplein en in de straten voor de school. Om dat voor elkaar te krijgen is er regelmatig met de leerlingen gesproken. “Nu we een jaar verder zijn kan ik zeggen dat het is gelukt”, aldus locatiedirecteur mevrouw Wel- ling. “Wij zijn een gezonde, veilige school en daar hoort bij dat er geen groepjes leerlingen rokend voor de school hangen. Dat heeft toch een bepaalde werking op de jonge leerlingen. Voor sommige leerlingen voelt het onveilig en anderen trekt het aan, die willen daar ook bij horen”.
Mevrouw Welling: “Ik heb echt niet de illusie dat leerlingen niet meer roken door deze maatregel, daar hebben we geen invloed op. Wel zorgen we ervoor dat wij ze niet langer de gelegenheid bieden door ergens een rookplek voor ze te faciliteren.  Ik ben blij dat dit is gelukt, mede dankzij onze leerlingen. Het voordeel van een kleine school waar je elkaar kent en met elkaar in gesprek gaat.”

Reactie toevoegen