Picknick tussen de koeien

Vrijdagmiddag 11 september waren er 60 gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem afd. Noord- en Zuidbroek bij de boerderij van familie Bos. Ze kwamen voor de picknick. De stal was schoongemaakt, de tafels en stoelen stonden klaar en de koffie was bruin. 
Onder het geloei van de koeien zocht iedereen een plekje. Na de koffie of thee met cake, koekjes en snoepjes werd er uitleg gegeven hoe het in de stal toegaat sinds er een supermoderne melkrobot in gebruik is genomen. Daarna mocht iedereen zelf gaan kijken naar de koeien, de pasgeboren kalfjes en hoe zo’n robot werkt. Iedereen was diep onder de indruk, zeker de gasten die vroeger zelf nog met de hand, koeien moesten melken.
Toen iedereen terug was van de rondleiding werden er zoete en heerlijk belegde broodjes uitgedeeld evenals wraps, roggebrood met kaas en een gezonde fruitsnack. Een drankje of een glaasje wijn onbrak natuurlijk ook niet. De vrijwilligers, die al vroeg waren begonnen met broodjes smeren, hadden zeker eer van hun werk: er werd goed gegeten en iedereen genoot zichtbaar van het eten én van elkaar. Voor ze het wisten kwamen de chauffeurs om de gasten weer naar huis te brengen na deze geweldige middag. 
 
Vrijwilligers en sponsors bedankt! Zonder jullie gaat het niet. 

Reactie toevoegen