Herma Kleiterp bokaal

Afgelopen zaterdag werd in het Helperbad in Groningen gestreden om de Herma Kleiterp bokaal. Deze wedstrijd is ter nagedachtenis van Herma Kleiterp georganiseerd. Het was de 50e keer dat deze wedstrijd georganiseerd werd.  Voor SG Inktvis – De Pinquin was dit de eerste wedstrijd waarin ze zich als ploeg konden meten met de andere zwemploegen in Noord-Nederland. De Herma Kleiterp is namelijk een wedstrijd met een verenigingsklassement. Van elke vereniging mogen de snelste zwemmers geboren tussen 2001 en 2007 in actie komen. 
Voor SG Inktvis - De Pinquin hield dat in dat er een ploeg van 13 zwemmers de strijd aan mochten gaan. Alle zwemmers mochten in actie komen op de 100m vrije slag, 100m rugcrawl en de 50m schoolslag. Aangezien het seizoen nog vers is, zijn de eindtijden nog niet heel belangrijk van de zwemmers. Het doel bij deze wedstrijd was om een goede race neer te zetten met nadruk op de technische uitvoering. Desondanks lieten de zwemmers zien niet de hele vakantie stil gezeten te hebben. Het ene naar het andere persoonlijke record werd namelijk aan flarden gezwommen. 
Dit resulteerde erin dat SG Inktvis - De Pinquin als derde eindigde in het ploegenklassement en dus hun eerste prijs als startgemeenschap in ontvangst mocht nemen. Dit bied een mooi perspectief voor de Verenigings Competitie die over 3 weken van start gaat. Wel bleef de vraag, komt deze beker nu in Hoogezand of in Zuidbroek in de bekerkast te staan? Al met al een mooie start van het seizoen. 

Reactie toevoegen