Gevraagd, technische vrijwilligers

Maandag 28 september vanaf 19.45 uur staat de deur van het technieklokaal op Winkler Prins aan de Raadsgildenlaan 1 open. Bent u in de VUT, met pensioen of heeft u tijd over en wilt u uw vakkennis overdragen aan de jeugd? Dan zoeken we u!
Techforfun
Sinds het schooljaar 2013-2014 is op initiatief van Winkler Prins en het basisonderwijs een technieklokaal ingericht waarvan alle basisscholen uit de regio gebruik kunnen maken. In het technieklokaal gaan jaarlijks ruim 900 leerlingen uit de groepen 7 en 8 vier maal per jaar aan een technische opdracht werken.

 Coördinator Marianne Walma beheert het technieklokaal en geeft met behulp van vrijwilligers uit het bedrijfsleven of onderwijs invulling aan de praktische uitvoering van de leerlijn. Afgelopen jaar heeft het project Techforfun bewezen succesvol te zijn. Winkler Prins is in november 2014 met het techniekproject in de categorie voortgezet onderwijs winnaar geworden van de Onderwijsprijs voor de provincie Groningen (2013-2015).
 
Op zoek naar mensen met vakkennis
Het bedrijfsleven wijst regelmatig op de noodzaak van voldoende technische vakmensen in de toekomst. Om jongeren te interesseren voor techniek is het belangrijk dat zij vóór of rond hun 10e levensjaar ervaring opdoen met techniek. Juist daarom moet dit techniekproject blijven bestaan en daarvoor zijn vrijwilligers nodig. Er is geen onderwijservaring nodig als begeleider, want iedereen krijgt een training aangeboden. Als vrijwilliger dien je minimaal één ochtend in de week beschikbaar te zijn.
 
Steun vanuit het bedrijfsleven
Zowel regionaal als landelijk spant het bedrijfsleven zich in om leerlingen tijdens hun basisschoolperiode kennis te laten maken met het vak techniek. De leerlingen die deelnemen aan het techniekproject op Winkler prins zijn gemotiveerd, werken hard en zijn trots op hun producten. De begeleiders zijn enthousiast en ervaren de lessen als leerzaam. Ook het bedrijfsleven juicht het techniekproject toe. Verschillende bedrijven sponsoren het project, waaronder ABS Group BV, Rabobank Stad en Midden Groningen, Nedmag en Actemium.
 
Informatieavond
Lijkt het u iets om de jeugd te begeleiden of bent u gewoon nieuwsgierig naar het project? Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in het technieklokaal op maandag 28 september. De huidige vrijwilligers geven deze avond graag informatie over het project. De avond duurt tot ongeveer 21.00 uur. 

Reactie toevoegen