Geslaagde eerste editie!

Een prachtige dag. Volop zon en stralende gezichten bij het passeren van de finish! Een ronde van iets meer dan 4 km door natuurgebied De Heemtuin en Tussen de Venen om vervolgens weer uit te komen bij sporthal Ruitershorn te Muntendam. Om half één werd er gestart met een kidsloop over 1500m. Geweldig wat voor prestatie de kinderen hebben geleverd! Vervolgens om één uur de cani-cross. Een nieuwe discipline binnen de loopwereld die zeer populair aan het worden is.
Met een aangelijnde hond een parkoers afleggen van 4 of 8 km! Met een kleine 25 deelnemers op deze discipline was de organisatie zeer tevreden. Ook de cani-crossers spraken over een uitdagend en afwisselend parkoers en komen volgend jaar ook zeker terug. Om half twee waren de wandelaars aan de beurt. Om een breed publiek te bereiken is de organisatie van de Menterheem Challenge van mening dat je voor iedereen iets te bieden moet hebben; van jong tot oud! De wandelaars hebben ook bijna allemaal 12 km gewandeld! Een top prestatie!!!
Tot slot om half drie zijn er iets meer dan 100 hardlopers gestart. Een afstand van 4,8 of 12 km met na iedere ronde een doorkomst door sporthal Ruitershorn waar het publiek de deelnemers luid aanmoedigden. Geweldig!!!
De organisatie van de Menterheem Chal-lenge kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie. “We hebben zeer veel complimenten mogen ontvangen over het parkoers, de organisatie en de entourage er omheen. Geweldig! De twee-de editie van de Menterheem Challenge zal worden gehouden op de laatste zaterdag van augustus in 2016!”, aldus Wouter van Riet van WS Running & Bootcamp.

Reactie toevoegen