Klarinettisten gezocht

Harmonieorkest Voorwaarts Veendam is op zoek naar klarinettisten. De Veendammer vereniging heeft de afgelopen jaren een enorme groei meegemaakt in zowel ledenaantal als in muzikale kwaliteit. Voorwaarts heeft een duidelijke regionale functie met de meeste leden uit de gemeente Veendam, maar ook veel leden uit omliggende gemeenten als Menterwolde, Pekela, Groningen, Assen, Aa en Hunze, Oldambt en Stadskanaal. Eind jaren 90 heeft Voorwaarts een moeilijke periode gehad, waarin zowel het ledenaantal als het speelniveau terugliep. “Met de komst van Ruud Extra in 2003 als dirigent, is er veel veranderd binnen onze vereniging. De sfeer binnen de vereniging is een stuk verbeterd en dat is toch een belangrijke voorwaarde om leden vast te houden en nieuwe leden aan te trekken. Zo worden er, naast de vaste repetitieavonden, regelmatig een spelletjesavond georganiseerd. Het is erg gezellig en heel leuk om elkaar ook eens te zien en te spreken buiten de normale repetities om,” vertelt Judith Bregman, secretaris van de vereniging. “Maar uiteraard wil ik naast de gezelligheid ook werken aan een hoger muzikaal niveau en gelukkig is ook dat de afgelopen jaren goed gelukt,” vult de dirigent aan.

Ruud Extra legt uit waarom het orkest nu voornamelijk op zoek is naar klarinettisten: ”Als dirigent ben je altijd op zoek naar een muzikale balans binnen het orkest. In de afgelopen jaren is onze kopersectie flink versterkt en daardoor is met name de klarinettensectie wat ondergesneeuwd geraakt. Natuurlijk zullen we geen enkel nieuw lid wegsturen, maar een paar ervaren klarinettisten zouden we goed kunnen gebruiken.”

Dus, ben jij een ervaren klarinettist en heb je zin om te spelen bij een gezellig harmonieorkest? Kom dan eens langs op een repetitieavond van Voorwaarts (elke dinsdagavond) in het eigen verenigingsgebouw aan de Schippersstraat te Veendam.
Meer informatie is te vinden op www.harmonieorkestvoorwaarts.nl of neem contact op met Judith Bregman.

Reactie toevoegen