MenterAloop 2015

De MenterAloop is een loop in en om de Heemtuin in Muntendam en wordt ieder jaar op de eerste woensdagavond van september georganiseerd. 2 September is het weer zover en iedereen is van harte welkom om te hardlopen of te gaan wandelen door dit prachtige natuurgebied. 1 Ronde is 5 km. Men kan kiezen tussen 1 of 2 rondes. De organisatie probeert ieder jaar een andere route uit te zetten.
De MenterAloop is 6 jaar terug ontstaan als een sportactiviteit binnen de MenterAweken. De opzet was en is nog steeds zo dat dit evenement vrij toegankelijk en gratis is voor iedereen. Ook kinderen zijn van harte welkom. Kinderen moeten dus minimaal 1 ronde ofwel 5 km kunnen hardlopen of wandelen. Lijda Bijma van SOS Muntendam is de drijvende kracht achter dit evenement. Samen met een aantal vrijwilligers van SOS maakt ze dit tot een succes. Vanaf het eerste jaar is er een samenwerking geweest met Fysiotherapie Menterwolde. Zij verzorgen ieder jaar de warming-up en de massage achteraf.
Lijda Bijma: “De MenterAloop trekt ieder jaar weer meer deelnemers. Door de verschillende routes en opzet van het evenement is het ieder jaar weer een verrassing voor de deelnemers. We hebben zelfs weleens een jaar met tijdregistratie gehad! Dit jaar gaan we meer in de trend van deze tijd mee. Na afloop is er voor iedere deelnemer een aardigheidje. Dankzij onze sponsoren kunnen we de MenterAloop tot een groot succes maken. Tanja verhuur uit Zuidlaren stelt een grote partytent beschikbaar waaronder de masseurs hun werk kunnen doen. Dankzij Rabobank Zuid en Oost Groningen, Cafetaria Muntendam, Bakkerij Riedstra en natuurlijk Fysio Menterwolde wordt dit alles weer mogelijk gemaakt. Zien we jullie op woensdagavond 2 september om 18.45 uur bij de Ruitershornhal te Muntendam? We lopen dan gezamenlijk richting het startpunt van de MenterAloop waar de fysio ons staat op te wachten.”

Reactie toevoegen