Sportdag Meeden

Dorpsraadcoöperatie Meeden houdt zaterdag 29 augustus, in het kader van Sportdorp Meeden, de activiteit Sportdag Meeden. Gymnastiekvereniging VOLO, tennisclub TIOLO, Yoga Namaste, FullFitt (begeleiding op maat) en Gezondheidscentrum Provitaal presenteren zich deze dag tussen 13.30 en 16.30 uur in en bij het dorpshuis. De bevolking kan kennis maken met deze sportclubs en bedrijven. Sportdag Meeden is de laatste activiteit die in het kader van Sportdorp Meeden plaatsvindt.
VOLO geeft gymnastiek, streetdance en freerunning. Provitaal biedt belangstellenden een sporttest voor duursporters aan, geeft fysiofitness en komt met een core power programma. Cora Wesker van Yoga Namaste verzorgt een aantal korte yogalessen. Tennisvereniging TIOLO legt een minibaan aan op het dorpshuisplein. De deelnemers zijn ook aanwezig met een informatiestand. Belangstellenden kunnen daar terecht met hun vragen. Voor de kinderen staat er een springkussen. De demonstraties worden gegeven in blokken van 30 minuten.
In de voorbije 2 jaar zijn in het kader van Sportdorp Meeden meer dan 30 activiteiten gehouden om zoveel mogelijk inwoners in beweging te krijgen. Een greep uit dat aanbod: touwtrekken, streetdance, schaatsmiddag, tafeltennistoernooi, freerunning, zwangerschapsgroep, floorball, bootcamp en midwinterwandeling. Al met al trokken de activiteiten zo’n 1.700 deelnemers. Hiervan zijn 268 doorgestroomd naar de reguliere sportbeoefening.

Reactie toevoegen