3de RABO NK-ID

Wielrennen in Stadskanaal, zaterdag 20 juni. Vandaag de dag van de derde RABO jeugdronde in Stadskanaal. Vorig jaar was dit voor het eerst aangevuld met een wedstrijd voor ID-rijders, wielrenners met een verstandelijke beperking, deze keer is dit een officieel NK, Nederlands Kampioenschap, voor de ID-rijders. 
In de Borgenbuurt was het de hele dag koersen. Voor de jongste jeugd (8-jarigen) begon de wedstrijd om 10 uur. Opklimmend tot en met categorie 4. Mooie wedstrijdjes waarbij bekers te winnen waren. Ook waren er aanmoedigingsprijzen beschikbaar, voor de grootste pechvogels, of kinderen die heel goed hun best doen, maar nog niet bij de winnaars horen, hierna was de pauze om in te fietsen voor het eerste NK van de dag. 
Er stonden 16 wielrenners aan de start, waaronder 1 dame en 1 tandem! Deze wedstrijd, NK wegwedstrijd, bestond uit een criterium, de renners deden goed hun best. Martijn Roest was duidelijk de beste in deze wedstrijd. Hij won het goud. Zilver voor Joannathan Duinkerke, en Davy Mertens brons. Martijn kreeg het roodwitblauwe shirt overhandigd. De enige dame Irma van Duyn, kreeg ook het roodwitblauw, Nederlands kampioenstrui aan en de gouden medaille. De bloemen werden overhandigd en het Wilhelmus klonk uit de luidsprekers. 
Vervolgens was het de beurt aan de jeugd van categorie 5, waarin Carolien de Bruin een Stormvogel uit Zuidbroek iedereen verraste met een overwinning door een hele goede laatste ronde. Categorie 6, een groep met 21 renners maakten er een mooie wedstrijd van. Bij de oudere jeugd kan je goed zien dat er meer tactiek bij komt kijken. Er wordt meer samengewerkt, dan de groepen voor de pauze. Na categorie 7 wordt het hele parkoers omgezet. 
In 3 ronden wordt 10 km afgelegd voor de individuele tijdrit voor het NK ID-tijdrijden. Er wordt in 2 groepen gestart. Om de 30 seconden start een deelnemer. De snelste deelnemers krijgen een voorrijmotor mee. Iedereen probeert om een zo snel mogelijke 10 km te rijden. Het is moeilijk om je krachten goed te verdelen. Zodat je op het laatst ook nog goed kracht hebt om alles te geven! Martijn Roest zet ook hier de beste tijd neer. Nog een roodwitblauwe trui voor Martijn en Irma. Ook tandemrijder Sven/Perry werd geëerd met roodwitblauw. Mooi podium. Nogmaals een Wilhelmus en veel blije gezichten. Voor alle ID-NK deelnemers was er nog een medaille en een mooi boeket bloemen. 

Reactie toevoegen